LeírásTengeri süllő (Branzino)

 Már a régi görögök és rómaiak is nagyon kedvelték. Ma is a legjobb húsú, legnemesebb tengeri halnak tartják. Húsának íze összetett, a hús és annak illata egyszerre nyújtja azt a kifinomult , tiszta, intenzív kisugárzást, amit a friss tengervíz ózon illata, a hosszan tartó selymes aroma jelent. A szájban szétomló pelyhes halhús állaga kellemesen omlós és jellegzetesen zamatos. Kivállóan grillezhető, de ugyanakkor olajban és sütőben is kitűnően elkészíthető.


 Tengeri süllő pirított fenyőmagos zöldséggel

 Hozzávalók: 1 tengeri süllő, 40dkg Wok vegyes zöldség, 12g fenyőmag, 10g szezámmag, 10g vaj, fél citrom leve, olivaolaj, só, bors.

  A tengeri süllőt kifilézem, de akár egészben is lehet készíteni. Először meglocsolom egy kis olivaolajjal, sózom, borsozom. Ekkor forró olajban megsütöm mindkét oldalát, közben hozzádobom a vajat. Ezután kevés olajon megpirítom a fenyőmagot és a szezámmagot, majd hozzáadom a wok zöldségeket és nagy lángon megpárolom. Melegen, azonnal tálalom.